top of page
Forfatterens bildeKristian Fauske

Slik kan du redusere lønnskostnaden og få mer fornøyde ansatte

Oppdatert: 6. feb.


Norske restauranter og barer opererer i en bransje med lave marginer og er helt avhengige av god planlegging for å drive lønnsomt. 


God bemanningsplanlegging er en stor utfordring for mange, og planleggingen er ofte basert på salg samme dag forrige år, forrige ukes bemanningsplan eller lignende. Med fremveksten av avanserte salgsprognoser er det nå mulig å forutse salg med stor nøyaktighet, noe som revolusjonerer hvordan restauranter og barer kan planlegge og operere lønnsomt.



Hva er en salgsprediksjon?

En salgsprediksjon forteller deg hvor mye du kommer til å selge innen et gitt tidsrom. Det kan være salget i løpet av en dag, løpende gjennom dagen, for en uke eller lignende. En god salgsprediksjon må ta hensyn til en rekke faktorer, i tillegg til å bruke innsikten og erfaringen du har som leder. Treffsikre salgsprediksjoner kan gi deg mer nøyaktig bemanning, bedre varestyring i tillegg til å få bedre kontorll på din lønnsomhet. Dette er avgjørende for å skape god lønnsomhet i en lavmarginsbransje som serveringsbransjen.


Hvordan klarer Krunch å predikere salg så nøyaktig?

Krunch bruker moderne kunstig intelligens og statistiske analyser, sammenkoblet med restaurantlederens egne kunnskaper, intuisjon og erfaring for å produsere nøyaktige salgsprognoser. Disse prognosene tar hensyn til en rekke faktorer som historiske salgsdata, sesongmessige trender, lokale hendelser, værforhold og mye mer, og gir restaurantlederen et klart bilde av hvor mye de kommer til å selge for den neste tiden, per time, dag, uke og måned.


Hvorfor er dette viktig?

Den primære fordelen med nøyaktige salgsprognoser er evnen til å tilpasse personalet etter behov. Når salget forventes å være høyere eller lavere enn vanlig, kan restauranteiere planlegge bemanningen deretter, noe som fører til færre dager med for mange eller for få ansatte på jobb. Dette gir reduserte kostnader på rolige dager og øker inntektene på hektiske dager ved å ha nok ansatte på jobb. Men like viktig i dagens utfordrende bemanningssituasjon i norsk restaurant og bar bransje; det skaper en bedre hverdag for de ansatte.


Integrering med bemanningssystemer

Krunch skiller seg ut ved at salgsprognosene automatisk sendes til restaurantens bemanningssystem. Dette sparer tid og reduserer sjansen for menneskelige feil i planleggingsprosessen, samtidig som restaurantlederen kun trenger å forholde seg til ett system i selve planleggingsfasen.


Viktigheten av å tilpasse seg restaurantens unike behov

Krunch er effektivt fordi det tilpasser seg hver enkelt restaurants unike situasjon, og justerer prognosene basert på spesifikke behov og forhold, alt fra kjøkkenets kapasitet til lokale forbrukertrender. Krunch tar hensyn til alt fra endrede åpningstider, antall sitteplasser utendørs, husleie og andre kostnadsfaktorer og mye mer. Alt for å kunne gi restaurantledelsen nøyaktige prediksjoner og en god forståelse for lønnsomheten både bakover og fremover i tid.



Fremtiden for god styring

For å holde tritt med dagens teknologiske utvikling holder det ikke at gode styringssystemer gir deg god oversikt over hvordan butikken har gjort det, de må gi en like god forståelse for hvordan det kommer til å gå. Fremtiden kan påvirkes, i motsetning til det som ligger bak oss. Ved å omfavne disse avanserte verktøyene kan restauranteiere ikke bare overleve i et konkurrerende marked, men også blomstre.


For mer informasjon om hvordan Krunch kan transformere din virksomhet med avanserte produktprediksjoner, besøk oss på www.krunch.no eller send oss en mail til kristian@krunch.no.


Kristian Fauske, CEO & Founder Krunch AS.


13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page